Els agrupaments fem servei als campaments!

El passat mes de febrer, la unitat de Ràngers i Noies Guies de l’AEiG Joan Pons va realitzar un servei de retirada d’herbes invasores i de recollida de brossa als Aiguamolls de l’Empordà, en col·laboració amb el Parc Natural. Poc després, durant el mes de març, els PiCs de l’AEiG Antoni Comas, acampats als terrenys de Can Puigoriol Xic, varen fer servei a una granja de cargols i al bosc, de forma coordinada amb els mateixos propietaris dels terrenys. El proper mes de juny, els Llops i les Daines de l’AEiG Xaloc faran un servei semblant, també a Can Puigoriol-xic.

I aquest estiu, ja hi ha diversos agrupaments que estan preparant els serveis ambientals que faran en col·laboració amb entitats del territori o amb els propietaris dels terrenys:

  • A les comarques de Girona, mentre uns crearan un hort de plantes aromàtiques al terreny de Mas Tres Puig, d’altres netejaran l’entorn del Pantà de Can Llop prop del terreny de Can Pol de les Bòries.
  • A la zona del Cadí, mentre que uns han contactat amb el Parc Natural per fer serveis de retirada de la planta invasora seneci, d’altres col·laboraran amb el Consorci del Camí dels Bons Homes per retirar les branques caigudes al camí en el seu pas prop dels terrenys de Feners.
  • Al Delta de l’Ebre, un grup farà un servei de plantar lliris grocs en col·laboració amb el Parc Natural.

Com veieu, hi ha moltes possibilitats a terrenys d’acampada de tota Catalunya. Aquest any, com a novetat, els propietaris del terreny de Ballsau (Vilanova de Sau, Osona), ofereixen la possibilitat de fer serveis netejant la vegetació de sotabosc, construint un plafó informatiu o senyalitzant i arreglant el sender del terreny cap al pantà de Sau.

 

Si voleu que la vostra unitat faci un servei durant els campaments d’aquest estiu, consulteu l’apartat Fem servei del nostre web i ompliu el formulari.

 

 

Gràcies per contribuir a deixar el món millor de com l’heu trobat!