De campaments, compartim!

Quan marxem de campaments convivim amb la natura de la zona, els veïns i les veïnes del poble però també amb altres grups que, com nosaltres, estan duent a terme els seus campaments.

Crear vincles amb aquests grups ens proporcionarà un munt de beneficis com fer noves amistats, compartir recursos i despeses, facilitar-nos ajuda, ... entre d’altres.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: AEiG Roca Guillera

 

 

 

Al reservar el terreny

Quan omplim el formulari de reserva acostumem a marcar la opció de no compartir el terreny i de vegades reservem terrenys molt grans per grups poc nombrosos. En aquests casos, si compartim terreny estem donant un cop de mà a molts grups: aquells que són poc nombrosos i no troben terrenys prou petits, els que estan de ruta i només busquen un lloc on passar la nit i fins i tot els grups que van una mica tard i ja no troben disponibilitat per les dates dels seus campaments.

El fet de compartir el terreny amb altres grups no només ho hem de percebre com una bona obra sinó com una oportunitat de crear xarxa i compartir experiències amb altres persones.

A més, si prenem aquesta decisió amb prou temps podem fins i tot organitzar activitats conjuntes o realitzar plegats algunes tasques del terreny com la neteja, els àpats, etc.

Quan arribem

Si al terreny on hem d’acampar hi ha un grup que està recollint deixem-los una mica d’espai perquè puguin desmuntar tot el campament sense problemes. Ens situarem en una part lliure del camp on podrem menjar o començar a realitzar alguna activitat.

Un cop haguem muntat el nostre campament, és una bona idea anar a saludar els grups que hi hagin acampats a prop del nostre terreny. Si hem de ser veïns i veïnes de campament és interessant presentar-nos i fer-los saber que poden comptar amb nosaltres pel què necessitin. Així també ensenyem als infants i joves a tenir una relació activa amb la gent que ens anem trobant al llarg del nostre camí.

Durant el campament

Tot i que les activitats les preparem prèviament, sempre hi ha moments d’hores lliures o d’activitats que es poden compartir. Si tenim grups veïns podem proposar de compartir alguns moments com anar-nos a banyar al riu, fer la descoberta del poble o simplement passar estones junts perquè els infants es puguin conèixer.

A més, també podem aprofitar per minimitzar despeses com utilitzar un sol cotxe per anar a comprar si és necessari o compartir la informació de la zona que ha buscat o coneix cada grup.

També és important tenir en compte que no estem sols i que per aquest motiu hem d’intentar no fer soroll per les nits i respectar el descans dels grups amb els que compartim o que acampen a prop del nostre terreny.

Quan marxem

És el moment de recollir i de deixar el terreny i l’entorn millor de com l’hem trobat. A més, hem de tenir en compte que pot ser que el mateix dia entri un altre grup el qual voldrà trobar el campament en bon estat. Si aquest és el cas, també els podem facilitar algunes informacions sobre el terreny i la zona que creiem que els hi podran ser útils.

 

Quan marxem de campaments no només cuidem a les persones del nostre grup sinó que interactuem també amb la gent del nostre entorn.

Foto: Jamborinada