Excursions fent servir el transport públic

Quan cerquem possibles excursions d'un dia o de cap de setmana, sovint ens trobem amb el limitant de la manca de transport públic a molts punts de Catalunya. Aquí tenim dues pàgines web que ens poden ajudar a trobar sortides interessants a partir de les estacions de trens i les parades dels autobusos.

Senderisme en tren

Aquest portal dóna informació de travesses i excursions per conèixer el nostre país no només des del seu vessant paisatgístic, sinó també patrimonial.

Totes les rutes tenen el seu inici en alguna estació de tren, cremallera, funicular o metro. El web inclou mapes de Catalunya amb rutes des d'estacions de tren (Instamaps i Google Maps) i a cada ruta es mostra el mapa, la descripció i els links al Wikiloc i Google Earth.

 

 

 

Changerdapproche.org.

Web que recull més de 10.000 itineraris de muntanya a diversos països,  accessibles en transport públic: excursions a peu, amb esquís de muntanya o raquetes, vies d'escalada, alpinisme, parapent i cascades de glaç. Inclou el tríptic 10 idees de sortides a muntanya sense cotxe a Catalunya.

I recordem que, per anar als terrenys d'acampada de Campaments i Més, a cada fitxa de terreny hi ha la informació de com arribar en transport públic.

Pugem al tren?