Prevenció en les activitats d'educació en el lleure

La Direcció General de Joventut està compromesa amb les activitats d’educació en el lleure perquè considera que són una eina pedagògica molt important per al creixement integral dels infants i joves. Per aquest motiu proporciona diferents recursos molt útils a l'hora d'organitzar activitats de lleure com són els campaments.

La prevenció i la seguretat són elements clau de les activitats d’educació en el lleure i per això us oferim una pàgina web (jove.cat/prevenciolleure) a través de la qual es posa al vostre abast, i de totes les persones interessades, una sèrie d’adreces que us permeten enllaçar de forma còmoda i immediata amb una informació rellevant i actualitzada en matèria d’autoprotecció i seguretat que podeu consultar abans i durant el desenvolupament de l’activitat.

En aquest context, la Direcció General de Joventut també edita, com cada any, la guia Anem Preparats, que és un recull d’informacions i recomanacions a tenir presents en l’organització de les activitats d’educació en el lleure amb infants i joves.

Podeu disposar d’una versió actualitzada, d’aquesta publicació, en format electrònic. La trobareu en dues versions: una, la que porta fotos i està ben editada, és l’equivalent a l’antiga versió en paper i té l’index actiu i molt còmode per navegar pel document; l’altra no té imatges a fi de facilitar la seva impressió domèstica, si us cal. Ambdues tenen actives les diverses adreces d’internet per accedir als enllaços que proposa.

Esperem que aquesta informació us sigui d'ajuda a l'hora d'organitzar les vostres activitats de lleure de forma segura i de qualitat.