Elisabet Griera

"Volia oferir un terreny pensat des del punt de vista d'un director de lleure"

 

L'Elisabet ha iniciat la seva experiència com a gestora d'un terreny d'acampada aquest any 2014 però ja en fa un munt que organitza campaments amb l'entitat on treballa utilitzant la xarxa de Campaments i Més.

Terreny: El Dolmen Màgic

Municipi: Vila-rodona

Comarca:  Alt Camp

Un llibre que recomanaries

Els 5 volums de Les semailles et les moissons, de Henry Troyat

Una pel·lícula que t'hagi agradat

Star wars (tota la saga)

La teva cançó preferida

"Nothing else matters", Metallica

Un bon esmorzar per començar el dia

Suc de taronja natural, entrepà de pernil salat, i un cafè amb llet i estèvia

Un joc de la teva infantesa

"Peste alta"

Recomana'ns una excursió a prop del teu terreny

N'he fet moltes però m'ha encantat la que arriba fins a Santes Creus (GR-175) perquè el destí és preciós però el camí també i passem per 4 ponts penjants per sobre el riu Gaià!!!

 

A què et dediques professionalment?

Sóc directora de lleure, productora musical, músic professional i també dono classes de música.

Quines són les teves aficions o a què dediques el teu temps lliure?

M'encanta l'aigua tant sigui del mar o piscina i vaig a nedar quasi cada dia, també m'agrada molt el frontó, el beisbol, paddel, tae-kwon-do i handbol. Les altres aficions són llegir, el cinema i fer muntanya. També dedico, amb el meu marit i ma filla, temps al terreny cuidant els camps de les oliveres, ametllers i els fruits que hi ha. Però la meva pròpia feina és una afició…visc per la música (toco 8 instruments) i per la natura, m'encanta fer campaments (amb la nostra entitat els passem al terreny del 5 al 15 de juliol).

Per què vas decidir dedicar a l'acampada el teu terreny?

Porto ja 20 anys sent monitora i després directora de lleure de la nostra entitat. Vaig començar amb 19 anys però abans des dels 13 vaig ser voluntària en un orfenat, i he visitat moltíssims terrenys d'acampada diferents que molts han deixat un lloc al meu cor però volia oferir un terreny pensat des del punt de vista d'un director de lleure i que els grups que vinguessin hi trobessin tot el que realment es necessita en un terreny i que fos especial (no només les instal.lacions sinó material de jocs, de cuina i moltes coses més). Per això, tot i que hi fem conreu també, aquest terreny ha estat buscat com a objectiu d'acampada, no ha estat pas una idea posterior. La nostra entitat també volia un lloc propi per a fer-hi els campaments cada any.

Quin altre ús té o tenia el terreny a part de les acampades?

Conreem les oliveres i ametllers i estem preparant un hort i també tarongers. També farem un circuit educatiu de natura identificant els arbres i la seva història amb uns cartells per tal que els nens i joves ho aprenguin.

Què és el que més t'agrada d'acollir grups?

Veure'ls feliços i contents quan vinc a recollir les claus, compartir un lloc propi i que hi gaudeixin.

Si haguessis de donar un missatge als grups que vénen a acampar, quin seria?

El món pot ser fantàstic si el sabem apreciar, cuideu el terreny, disfruteu-lo i gràcies per compartir l'amor a la natura, als infants i joves, i als campaments. Tots junts podem fer un món millor.
Qualsevol cosa que necessiteu jo hi visc aprop i els que heu vingueu ja sabeu que si necessiteu un cop de mà ens aviseu.

Perquè creus que el teu terreny és especial?

Doncs perquè gaudim de moltíssim espai aïllat del poble, enmig de bosc, però a 600 metres del poble, amb unes vistes fantàstiques, hi pots fer molts jocs de nit tranquils, hi ha molta fauna i diferents arbres, moltes excursions i llocs especials. El nom de "Dolmen màgic " ve de que hi ha un dolmen a Vila-rodona i també l'únic columbari romà de Catalunya. També és un terreny gestionat per uns directors de lleure per tant, hi trobareu tot el que necessiteu com a entitat. Inclús hi hem posat una piscina i diferents jocs; ho hem pensat tot des del punt de vista d'oferir-vos tot el que nosaltres també hi volem trobar i gaudir.

 

Terreny d'acampada El Dolmen Màgic