Xavier Canal

"D'alguna manera retornar a anys passats com quan nosaltres mateixos havíem estat des de llobatons fins a monitors"

Sempre han dedicat part del seu temps a les activitats de lleure però a partir del 2011, el Xavier i el Pep, ho van fer a través d'una zona de terrenys d'acampada. N'han gestionat de diverses però actualment ho fan amb la zona de Capolat.

Terrenys: Els Tossals,  Emprius, La Bòfia, Les Tombes i Torneula

(NO ACTIUS)

Municipi: Capolat

Comarca:  Berguedà

Un llibre que recomanaries

Versos Cantats (poesies musicades pròpies Cd+Llibre) autopromoció

Una pel·lícula que t'hagi agradat

La vida de Pi

La teva cançó preferida

"Viatge a Ítaca"

Un bon esmorzar per començar el dia

Torrades amb oli, xocolata i formatge, suc i cafè amb llet

Un joc de la teva infantesa

Bitlles

Recomana'ns una excursió a prop del teu terreny

El gorg de El Molinot, un bany imprescindible a l'estiu

 

A què et dediques professionalment?

En aquests moments per motius de salut diguem que estic en «stand by». Normalment treballo de comercial i/o en turisme, encara que la meva gran passió i en el que més m'he dedicat al llarg de la vida és a la música, cantant i component cançons, lletres i músiques.

Quines són les teves aficions o a què dediques el teu temps lliure?

Com he esmentat anteriorment fer cançons és la meva gran afició, que ha voltes ha estat professió. Caminar, fer excursions sol o amb companyia de més gent i amb el gosset, camino per a contemplar i contemplant conec i aprenc d'una terra que m'apassiona, Catalunya. La convivència amb els meus fills, els que més m'han ensenyat de la vida i els que espero que hagin après quelcom bo de mi.

Per què vas decidir dedicar a l'acampada els teus terrenys?

El fet d'assistir a una evacuació per pluges i pujada d'un riu, el meu amic Pep i jo varem decidir buscar zones segures d'acampada. És evident que la seguretat absoluta no existeix però sí zones amb el mínim risc possible alhora convivint amb la natura. També ens motiva la relació amb nens i gent jove, o sigui, d'alguna manera retornar a anys passats com quan nosaltres mateixos havíem estat des de llobatons fins a monitors.

Quin altre ús tenen o tenien els terrenys a part de les acampades?

Pastures de ramaderia bovina sobretot, també ovina i animals salvatges com les daines. Molts anys enrere també havien estat terres de cultius i a Capolat en concret en la era prehistòrica havia estat una necròpolis.

Què és el que més t'agrada d'acollir grups?

D'entrada el somriure dels nens, després poder assessorar als monitors en aspectes de seguretat, on anar a comprar o explicar rutes i excursions. Diguem que és com acollir gent a casa teva i vols que hi estiguin bé.

Si haguessis de donar un missatge als grups que vénen a acampar, quin seria?

Divertiu-vos tan com pugueu, coneixeu i gaudiu de la natura, cada dia és d'un color diferent i sobretot procureu que cap dia sigui negre, per tant, respecteu la natura i les normes, la seguretat, l'alimentació i sempre molt i molt de compte amb els nens.

Perquè creus que els teus terrenys són especials?

Per forces motius: per la ubicació, per la bellesa del lloc, per la gran quantitat d'espai que disposen, per la capacitat d'absorció d'aigua, per estar lluny de lleres de rius però amb zones de bany a prop, per les excursions que es poden fer, pels serveis que donem i per la cura que dediquem als grups.

 

Terreny d'acampada Els Tossals