Dia Mundial de l'Educació Ambiental: itineraris prop de terrenys d'acampada

El 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l'Educació Ambiental, que té com a principal objectiu ajudar les persones a prendre consciència, a aprendre coneixements, destreses i valors, i a adquirir experiència i determinació per a capacitar-los per actuar, individualment i col·lectivament, en la resolució dels problemes ambientals presents i futurs. El Dia té el seu origen en el Seminari Internacional d'Educació Ambiental que es va celebrar a Belgrad al 1975, en el qual van participar experts del tema de més de 70 països.

Per commemorar el Dia, of oferim un recull d'itineraris d'interpretació ambiental que diferents educadors i educadores ambientals han confeccionats, en els darrers anys, a prop d'alguns terrenys d'acampada de la xarxa de Campaments i Més. Us convidem a aprofitar-los durant els vostres campaments per fer més enriquidores les vostres sortides i per plantar la llavor, en els més petits, de l'estima de la natura i la voluntat de conservar-la.

 

 

 

 

 

 

 

Terreny Casa Macià:

Terreny de Coaner:

Terreny La Planta:

Terrenys de Beget:

Terreny La Roca del Secut:

Terreny de Riugréixer:

  • Ruta del trencapinyes, Itinerari de natura dedicat al trencapinyes, realitzat per Parc Natural Cadí-Moixeró.

Terrenys de Víllec:

  • Itinerari de la llúdriga, itinerari dedicat a la llúdriga, mamífer d'ambients aquàtics, realitzat per Parc Natural Cadí-Moixeró.

Terrenys d'Estana:

Terrenys de Gósol:

Terreny Poblenou del Delta:

  • Ruta de les Llacunes, itinerari una zona on la presència espectacular d'aus està garantida a qualsevol època de l'any, realitzat pel Parc Natural del Delta de l'Ebre.

Terreny La Closa de l'Estanyol:

  • Ruta dels Estanys, es pot fer amb bicicleta, recorre les Reserves Naturals Integrals 1 i 2,  i la zona de Vilaüt,  realitzat pel Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.