Articles

Notice: Publishing is only available in Catalan.

La participació infantil sempre ha sigut un dels eixos principals en l’educació en el lleure i un aspecte clau durant els campaments però, què és i què hem de tenir en compte?

Què és el canvi climàtic?

El canvi climàtic és el nom utilitzat per a referir-se a la variació global del clima de la Terra. Durant la seva història, el nostre planeta ha sofert nombrosos canvis climàtics, però tots ells a causa de fenòmens naturals.

28/10/2019 - Publications

Durant el primer trimestre del curs hi ha moltes entitats que segueixen utilitzant terrenys d’acampada per les sortides de cap de setmana i d’altres que ja comencen a pensar amb els campaments de Setmana Santa i Estiu.

Sigui quin sigui el motiu per buscar terreny, us deixem uns consells per fer la reserva a través de la xarxa de Campaments i Més.

El primer pas és triar el terreny d’acampada

A través de la pàgina web podreu veure tots els terrenys i consultar-ne les disponibilitats actualitzades al moment.

La tendència de l’acampada ens porta a preferir els terrenys que disposin de vàters que funcionin amb aigua. Aquesta és una elecció que fa cada grup però no ens hem d‘oblidar que si escollim aquest sistema cal pensar igualment la gestió que farem d’aquesta instal·lació. Amb gestió no ens referim només a la neteja i en controlar si s’acaba el paper higiènic, també haurem de pensar què farem amb els altres residus que es generen en un vàter. Els més comuns serien les compreses i els tampons però, que passa amb les tovalloletes humides?

12/08/2019 - Publications

Comencem un nou curs i la majoria ja esteu preparant la sortida d’inci de curs.

Per donar-vos un cop de mà us deixem un recull dels 10 terrenys més sol·licitats per les trobades d’agrupament:

29/07/2019 - Publications

Quan estem de campaments també hem de conviure amb la fauna que ens envolta però de vegades aquests animalets poden ser una mica molestos. Els insectes, com les paparres, poden fer-nos males passades però si sabem prevenir-los i actuar en cas de picada no cal preocupar-nos.

01/01/2019 - Publications

A la secció «Espai natura» hem anat publicant rutes per unitats a diferents punts de la geografia catalana. En aquest darrer número en paper de la revista El correu, hem fet un recopilatori del Top 10 de les sortides publicades. Aquestes són les dues excursions que la vostra unitat no es pot perdre:

El Correu nº 100, hivern 2019

En aquest article, us proposem una sèrie d’excursions a l’Alt Empordà, comarca a cavall de la mar Mediterrània i els Pirineus. Hi travessarem paisatges molt diversos: des de la plana agrícola, amb les closes i els aiguamolls plens de fauna al costat de la platja, fins a zones de muntanya amb magnífiques vistes al mar i a les planes del Rosselló i l’Empordà.

El Correu nº 99, estiu 2018

Pages