Articles

Aviso: Las publicaciones están solo disponibles en catalán.

La tendència de l’acampada ens porta a preferir els terrenys que disposin de vàters que funcionin amb aigua. Aquesta és una elecció que fa cada grup però no ens hem d‘oblidar que si escollim aquest sistema cal pensar igualment la gestió que farem d’aquesta instal·lació. Amb gestió no ens referim només a la neteja i en controlar si s’acaba el paper higiènic, també haurem de pensar què farem amb els altres residus que es generen en un vàter. Els més comuns serien les compreses i els tampons però, que passa amb les tovalloletes humides?

12/08/2019 - Publicaciones

Comencem un nou curs i la majoria ja esteu preparant la sortida d’inci de curs.

Per donar-vos un cop de mà us deixem un recull dels 10 terrenys més sol·licitats per les trobades d’agrupament:

29/07/2019 - Publicaciones

Quan estem de campaments també hem de conviure amb la fauna que ens envolta però de vegades aquests animalets poden ser una mica molestos. Els insectes, com les paparres, poden fer-nos males passades però si sabem prevenir-los i actuar en cas de picada no cal preocupar-nos.

01/01/2019 - Publicaciones

A la secció «Espai natura» hem anat publicant rutes per unitats a diferents punts de la geografia catalana. En aquest darrer número en paper de la revista El correu, hem fet un recopilatori del Top 10 de les sortides publicades. Aquestes són les dues excursions que la vostra unitat no es pot perdre:

El Correu nº 100, hivern 2019

En aquest article, us proposem una sèrie d’excursions a l’Alt Empordà, comarca a cavall de la mar Mediterrània i els Pirineus. Hi travessarem paisatges molt diversos: des de la plana agrícola, amb les closes i els aiguamolls plens de fauna al costat de la platja, fins a zones de muntanya amb magnífiques vistes al mar i a les planes del Rosselló i l’Empordà.

El Correu nº 99, estiu 2018

15/03/2017 - Publicaciones

Les muntanyes de Prades són un espai natural de primer ordre a Catalunya, situat entre les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat. Estan incloses dins la Xarxa Natura 2000 i el PEIN, i en el seu interior trobem les reserves naturals parcials del Titllar i de la Trinitat, i el Paratge Natural d’Interès Nacional de la Vall del Monestir de Poblet.

El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser ocupa 14.750 hectàrees, ubicades íntegrament dins la comarca del Ripollès. S’estén per les valls altes del Ter i del Freser, al voltant dels enclavaments de Núria i Ulldeter, i fa frontera amb el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans.

En el següent article trobareu excursions dins aquest Parc Natural:

El Correu nº 96, tardor 2016

28/09/2016 - Publicaciones

El Parc Natural de l’Alt Pirineu conté paisatges esplèndids i de gran valor natural que el fan una zona perfecta per a realitzar un munt d'excursions de tots nivells i per a totes les edats.

En el següent article trobareu idees d'excursions per a realitzar amb els vostres grups del cau o de l'esplai.

El Correu nº 95, estiu 2016

Páginas