Arcadi Cornadó

"Cal cuidar al màxim la natura, i procurar que no es noti el nostre pas. D'aquesta manera podrem seguir gaudint d'aquest encant natural i rural."

L'Arcadi és una nova incorporació a la xarxa de terrenys de Campaments i Més. Després de formar part de l'Agrupament Escolta i Guia l'Alverna de Tarragona va decidir convertir els seus camps en terreny d'acampada. D'aquesta manera facilita que infants i joves de tot Catalunya coneguin l'entorn natural de Les Garrigues.

Terreny: Camí de Llops

Municipi: El Vilosell

Comarca: Les Garrigues

Un llibre que recomanaries

Brida, de Paulo Coelho

Una pel·lícula que t'hagi agradat

Qualsevol d'Star Wars

La teva cançó preferida

S'ha acabat, d'Els Pets

Un bon esmorzar per començar el dia

Pa amb tomàquet i embotits bons

Un joc de la teva infantesa

Feia castells amb les peces del "Jenga"

Recomana'ns una excursió a prop del teu terreny

Pujar a la Punta del Curull i visitar la Cova dels Calaixos, tot passant per l'Ermita de Sant Miquel de la Tosca

A què et dediques professionalment?

Mestre d'educació física i primària.

Quines són les teves aficions o a què dediques el teu temps lliure?

Molta muntanya, de qualsevol manera. Caminant, corrent, escalant, en bicicleta, amb esquís... i castells a la Colla Jove Xiquets de Tarragona. I fins fa només 5 anys, escolta a l'Alverna de Tarragona i secretari de la Demarcació de Tarragona!!

Per què has decidit dedicar a l'acampada el teu terreny?

Cada cop passàvem menys temps al poble, i no tenim el temps i coneixements per dedicar-nos a conrear el tros, així que destinar-lo a l'acampada ha sigut l'excusa perfecta per tenir una excusa per passar hores al poble i donar vida a un tros de terra que sinó, hauria quedat abandonat.

Quin altre ús té o tenia el terreny a part de les acampades?

Una part segueix sent conreada, amb cereals i ferratges.

Si haguessis de donar un missatge als grups que vénen a acampar, quin seria?

Que cal cuidar l'entorn tant com sigui possible. La Serra de la Llena és una zona de mitja muntanya poc acostumada a rebre visitants, de manera que trobem boscos, camps i camins pels que gairebé mai passa ningú, així que els grups que vinguin al terreny han de ser molt conscients que cal cuidar al màxim la natura, i procurar que no es noti el nostre pas. D'aquesta manera podrem seguir gaudint d'aquest encant natural i rural que té aquesta zona de les Garrigues.

Perquè creus que el teu terreny és especial?

És un dels terrenys d'acampada més grans de la xarxa de Campaments i Més,  amb diferents espais barrejant el camp obert i el bosc. I sobretot, es troba en una zona força desconeguda de Catalunya, als límits de les Muntanyes de Prades abans que desapareguin a la plana de Lleida, entre boscs de pi i alzina i camps de ceral, vinyes, oliveres i ametllers. A més, el poble d'El Vilosell té molt d'encant, amb cases ben arreglades, carrers empedrats i una gran plaça on podreu jugar, descobrir històries de llops i antics oficis.

Terreny d'acampada Camí de Llops