Lluís Genover

"Vull compartir amb altra gent d'arreu del país el magnífic entorn de l'Albera"

 

El Lluís és un propietari nou a la xarxa de terrenys d'acampada. El seu objectiu és compartir amb les entitats de lleure que hi vulguin anar a acampar, un espai molt especial per a ell. La seva passió per l'entorn natural fa que prioritzi sempre el respecte pel medi quan fa millores del terreny i de les instal·lacions.

Terreny: Els Vilars de l'Albera

Municipi: Espolla

Comarca: Alt Empordà

Un llibre que recomanaries

Delenda est hispania, d'Albert Pont

Una pel·lícula que t'hagi agradat

La vida es bella, de Roberto Benigni

La teva cançó preferida

"Camins", de Sopa de Cabra

Un bon esmorzar per començar el dia

Pa amb tomata i botifarra negra

Un joc de la teva infantesa

Els "clicks" de Famobil

Recomana'ns una excursió a prop del teu terreny

El Dòlmen de la Font del Roure

A què et dediques professionalment?

Sóc empleat de banca.

Quines són les teves aficions o a què dediques el teu temps lliure?

M'encanta fer excursions arreu del país ja sigui caminant, en moto o en BTT. Faig manteniment dels olivars familiars situats a Espolla per collir-ne les olives i fer-ne oli. Amb la colla del Club Excursionista Maçanetenc organitzem a l'agost la Cursa del Fau i estem restaurant la seva ermita i la rectoria per convertir-la en refugi de muntanya.

Per què vas decidir dedicar a l'acampada el teu terreny?

Pel simple fet que vull compartir amb altre gent d'arreu del país, el magnífic entorn de l'Albera que jo gaudeixo cada vegada que vaig a l'olivar dels Vilars. Simplement aixecant el cap, veus tota la serra de Verdera, la plana de l'Empordà amb el mar al fons i la serra del Montgrí.

Quin altre ús té o tenia el terreny a part de les acampades?

Antigament aquest terreny estava cuidat pels meus besavis i posteriorment per un oncle avi. Hi havia hagut oliveres a les feixes de dalt, vinya a les feixes del mig i hort a la part de baix. Es regava per decantació amb la bassa d'aigua ferrosa que hi ha. Actualment hi ha un centenar d'oliveres i uns quants arbres fruiters.

Si haguessis de donar un missatge als grups que vénen a acampar, quin seria?

Que disfrutin al màxim de l'entorn i de la vista panoràmica del terreny però sobretot que surtin a conèixer la història megalítica del seu voltant. A poca distància es troba l'ermita romànica de Sant Genís d'Esprac, la de Sant Martí de Baussitges, infinitat de dòlmens, menhirs, cabanes de pedra seca i abrics de pedra. Una mica més allunyat es pot anar fins Sant Quirze de Colera i el castell de Requesens.

Perquè creus que el teu terreny és especial?

El terreny dels Vilars és especial per ser una de les vies d'entrada al Paratge Natural de l'Albera. Està situat a uns 250 metres d'alçada i això permet gaudir de molt bones vistes a la plana. També pel fet que pel costat del terreny hi passa el GR11 i perquè està envoltat de monuments megalítics.

 

Terreny d'acampada Els Vilars de l'Albera