Medi Ambient

Arriba la temporada de campaments d’estiu i un gran nombre d’infants i joves passaran uns dies envoltats de natura amb els seus companys i companyes.

Els campaments de per si ja impliquen respecte per la natura i cura de l’entorn però si tenim en compte alguns aspectes aconseguirem viure uns campaments 100% ecològics!

El projecte Alerta Forestal té com a objectiu analitzar l’estat de salut actual dels boscos catalans i preveure per mitjà de models de simulació com serà l’estat de salut d’aquests boscos en el futur, tenint en compte el canvi climàtic i altres canvis ambientals que s’estan produint a escala global i local. Aquests estudis seran importants també per preveure com aquests canvis en la salut dels boscos poden afectar la salut de les persones.

Us heu plantejat propòsits pels campaments d'aquest any nou? Nosaltres hem fet un llistat de les coses que volem millorar durant el 2019.

Clicant a cada imatge trobareu informació i recursos per poder dur a terme aquest objectius.

Bon any nou!

Quan marxem de campaments posem molta atenció a la nostra relació amb l’entorn natural que ens acull però no podem oblidar que també hi ha un entorn social amb el que haurem de conviure durant uns dies.

Quan marxem de campaments és inevitable generar residus que haurem de gestionar per minimitzar l’impacte en el medi. Si ho planifiquem bé, aquesta gestió durant els campaments serà més bona i podrem treballar perquè els infants es facin també responsables d’aquesta tasca.

El passat mes de febrer, la unitat de Ràngers i Noies Guies de l’AEiG Joan Pons va realitzar un servei de retirada d’herbes invasores i de recollida de brossa als Aiguamolls de l’Empordà, en col·laboració amb el Parc Natural.

Què podem fer quan fa fred?

Ja som a l’hivern i moltes entitats de lleure aprofiten per marxar de campaments i sortides. Sembla que amb el fred sigui més difícil preparar activitats però només ens fa falta fer volar la imaginació.

Arriba l’estiu i toca preparar tots els aspectes dels campaments més llargs i esperats del curs: activitats, temes legals i burocràtics, intendència, logística...

Ens agradaria participar en experiments col·lectius al medi natural? Col·laborar amb els científics tot fent servir la tecnologia i les xarxes socials? Posar el nostre granet de sorra per la conservació de la biodiversitat?

Entre els dies 19 i 27 de novembre s’organitza arreu d’Europa la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, per sensibilitzar sobre la importància de reduir la generació de residus, i fomentar accions per prevenir-los.

Páginas