Permisos i documentació necessària
Autorització. L’acampada només està permesa a entitats infantils i juvenils amb l'autorització expressa i per escrit de Campaments i Més. L'entitat usuària haurà de concretar amb la persona propietària del terreny el dia i l'hora d'arribada i de sortida, la forma de pagament de l'import pendent, així com qualsevol altra necessitat addicional. Cal visitar el terreny abans de l’estada.
Permisos. És necessari disposar dels següents permisos:
- Notificació de l’activitat a la Direcció General de Joventut: si l’estada té una durada de dues o més nits consecutives. La podeu notificar per Internet amb una antelació mínima de 7 dies.
- Permís de la persona propietària del terreny: es tramita sempre des de Campaments i Més.
- Permís de foc per a cuinar: es tramita sempre des de Campaments i Més per estades de dues o més nits consecutives en les temporades de Setmana Santa i Estiu.
- Comunicació de l’activitat a l’Ajuntament: es tramita des de Campaments i Més per estades de dues o més nits consecutives sempre i quan s’hagi confirmat la reserva 30 dies naturals abans de l’inici de l’estada.
Pla d’emergència. Cada grup és responsable de redactar el seu propi pla.
Compliment de la legislació vigent
Responsables. La persona responsable de l’activitat haurà d'ésser present durant la seva realització. Cal deixar constància d’un telèfon de contacte actiu les 24h durant tota la durada de l’activitat.
Legislació. Cal complir i tenir present el Decret 267/2016, de 5 de juliol, de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys, i la resta de legislació aplicable. El grup que realitza l’activitat és el darrer responsable del compliment de les normatives d’aplicació durant el transcurs de l’activitat i de les sancions administratives que es puguin derivar del seu incompliment.
Assegurança. És obligatori disposar de l’assegurança de responsabilitat civil i d’accidents que determina la llei.
Mesures d'higiene i respecte per l'entorn
Ordre i higiene. És indispensable mantenir amb un mínim d'ordre i de netedat els espais i les instal·lacions existents. Si en arribar al terreny aquest es troba en mal estat, cal comunicar-ho a la persona responsable.
Escombraries i residus. Cal fer recollida selectiva de la brossa i reciclar als contenidors habilitats prop dels terrenys. En cap cas s’enterraran les restes orgàniques. Els olis cal acumular-los en una garrafa o ampolla i portar-los al punt de reciclatge corresponent. El terreny i el seu entorn immediat es deixarà net de papers i deixalles, requisit indispensable abans de la sortida i que pot condicionar les futures reserves del grup.
Integritat dels rius. No és permès dutxar-se ni netejar plats o estris de cuina dins del riu. S’han de fer servir sabons biodegradables, tant per a la higiene personal com per rentar plats o estris de cuina, fora del riu.
Latrines. Només es podran construir latrines si el terreny no disposa d’una alternativa. En cap cas s’enterrarà el paper higiènic, compreses o tampons; caldrà llançar-los a les escombraries i en marxar deixar l'espai adequadament net i soterrat.
Construcció d’instal·lacions. No és permès talar arbres o branques d’arbres vius sense permís previ de la propietat. Qualsevol tipus de construcció cal desfer-la un cop acabat el campament, recollir els fils, cordills i claus que s’han fet servir i retornar les pedres i fustes al seu lloc natural. Els troncs grans es deixaran apilats en una zona que no molestin per si el proper grup els vol reaprofitar.
Conservació de l’entorn. Respecteu el màxim possible el terreny d’acampada així com la fauna i vegetació de tota l’àrea natural. No és permès envair les propietats veïnes, cal limitar-se a utilitzar els espais propis.
Convivència amb el veïnat. No es permeten activitats que puguin molestar al veïnat ni destorbar el seu tarannà habitual.
Sorolls. Es prohibeix l’ús prolongat d’altaveus i les músiques estridents. Entre les 00h i les 7h del matí no es poden realitzar activitats el soroll de les quals pugui produir molèsties al veïnat o a la fauna salvatge de l’entorn.
Condicions econòmiques
Bestreta. És la quantitat de diners que s’ha d’ingressar per confirmar la reserva i equival al 30% del cost total previst. La bestreta no és retornarà, ni total ni parcialment, en cas d'anul·lació o disminució de dies o de número de participants.
Liquidació
- Es la quantitat restant del cost total de l'estada i correspon al 70% del nombre real de persones que finalment han realitzat la sortida. El càlcul de la liquidació es farà assumint el cost mínim de persones que marca el terreny.
- La liquidació s'ha de pagar a la persona propietària del terreny d’acampada a través de la forma de pagament acordada prèviament.
Facturació. La factura del 100% del cost de l'estada s'ha de demanar a la persona propietària del terreny en el moment de fer efectiva la liquidació.
Normativa específica del terreny
Persones de referència. Des de Campaments i Més es facilitarà el contacte de la persona responsable del terreny que farà la tasca d'interlocució durant l'estada dels grups. Caldrà comunicar-li de forma immediata qualsevol incidència o problema relacionat amb el terreny o les instal·lacions.
Muntatge i desmuntatge
- Es pot muntar el campament a partir de les 12h del migdia del dia d’arribada.
- Cal tenir el terreny desmuntat i net abans de les 12h del dia de sortida.
Espai per cuinar. Al terreny d'acampada hi ha un espai habilitat per cuinar; és obligatori cuinar dins d'aquest espai.
A l’arribada cal tenir en compte
Llum. En la primera estança es troba un armari blanc amb els automàtics. S’han d’apujar tots els interruptors, excepte el que posa “església”.
Aigua
-
Cal connectar l’endoll de color blau al connector que hi ha a l’armari blanc dels automàtics. Aquest endoll permet que es vagi omplint automàticament el dipòsit de la casa amb aigua d’un pou clorada.
-
En cas de tempesta o de ser fora del terreny d’acampada cal desconnectar-lo, ja que un llamp caigut a prop pot malmetre la bomba del pou.
Gas butà. La bombona de gas es troba a l’exterior, a la façana oposada a l’entrada de la rectoria. Cal obrir la clau de pas del regulador que hi ha acoblat a la bombona. A la cuina, els fogons i l’escalfador d’aigua calenta també disposen de claus de pas individuals, ubicats a molt a prop d’aquests aparells.
Escalfador d’aigua calenta
-
Per encendre l’escalfador cal girar en sentit antihorari el regulador de l’esquerra fins a la primera posició (hi ha un dibuix d’un llamp), aleshores cal prémer-lo mentre es prem el polsador de la dreta que genera una guspira (caldrà fer-ho algunes vegades fins que prengui la flama).
-
Un cop encès l’escalfador, cal girar en sentit antihorari el regulador de l’esquerra i posar-lo en alguna de les 3 posicions segons temperatura.
Estacionament de vehicles. No es poden aparcar els cotxes al camí que voreja la rectoria, ja que hi passen veïns que viuen en cases properes.
Abans de marxar no us oblideu
Escalfador d’aigua calenta. Per apagar l’escalfador cal girar completament en sentit horari el regulador de l’esquerra fins a la posició de parada.
Gas butà. Cal tancar la clau de pas del regulador que hi ha acoblat a la bombona.
Aigua. Cal desconnectar l’endoll de color blau del connector que hi ha a l’armari blanc dels automàtics.
Llum. Només cal abaixar de l’armari dels automàtics l’interruptor “ICPM”.
Espais i instal·lacions. Deixeu el màxim de net tots els espais interiors i exteriors. En cas d’haver algun desperfecte comuniqueu-ho al propietari.
Escombraries. Cal emportar-se totes les deixalles. Els contenidors es troben a uns 2 km de la rectoria, al costat de la carretera prop del restaurant Piguillem.